سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تالار گفتگو (4) - آموزش دانشجویان




[ و او را از ایمان پرسیدند ، فرمود : ] ایمان بر چهار پایه استوار است ، بر شکیبایى ، و یقین و داد و جهاد . و شکیبایى را چهار شاخه است : آرزومند بودن ، و ترسیدن ، و پارسایى و چشم امید داشتن . پس آن که مشتاق بهشت بود ، شهوتها را از دل زدود ، و آن که از دوزخ ترسید ، از آنچه حرام است دورى گزید ، و آن که ناخواهان دنیا بود ، مصیبتها بر وى آسان نمود ، و آن که مرگ را چشم داشت ، در کارهاى نیک پاى پیش گذاشت . و یقین بر چهار شعبه است : بر بینایى زیرکانه ، و دریافت عالمانه و پند گرفتن از گذشت زمان و رفتن به روش پیشینیان . پس آن که زیرکانه دید حکمت بر وى آشکار گردید ، و آن را که حکمت آشکار گردید عبرت آموخت ، و آن که عبرت آموخت چنان است که با پیشینیان زندگى را در نوردید . و عدل بر چهار شعبه است : بر فهمى ژرف نگرنده ، و دانشى پى به حقیقت برنده ، و نیکو داورى فرمودن ، و در بردبارى استوار بودن . پس آن که فهمید به ژرفاى دانش رسید و آنکه به ژرفاى دانش رسید از آبشخور شریعت سیراب گردید ، و آن که بردبار بود ، تقصیر نکرد و میان مردم با نیکنامى زندگى نمود . و جهاد بر چهار شعبه است : به کار نیک وادار نمودن ، و از کار زشت منع فرمودن . و پایدارى در پیکار با دشمنان ، و دشمنى با فاسقان . پس آن که به کار نیک واداشت ، پشت مؤمنان را استوار داشت ، و آن که از کار زشت منع فرمود بینى منافقان را به خاک سود ، و آن که در پیکار با دشمنان پایدار بود ، حقى را که بر گردن دارد ادا نمود ، و آن که با فاسقان دشمن بود و براى خدا به خشم آید ، خدا به خاطر او خشم آورد و روز رستاخیز وى را خشنود نماید . و کفر بر چهار ستون پایدار است : پى وهم رفتن و خصومت کردن و از راه حق به دیگر سو گردیدن و دشمنى ورزیدن . پس آن که پى وهم گرفت به حق بازنگشت ، و آن که از نادانى فراوان ، خصومت ورزید ، از دیدن حق کور گشت ، و آن که از راه حق به دیگر سو شد ، نیکویى را زشت و زشتى را نیکویى دید و مست گمراهى گردید ، و آن که دشمنى ورزید راهها برایش دشوار شد و کارش سخت و برون شو کار ناپایدار . و شک بر چهار شعبه است : در گفتار جدال نمودن و ترسیدن و دو دل بودن ، و تسلیم حادثه‏هاى روزگار گردیدن . پس آن که جدال را عادت خود کرد ، خویش را از تاریکى شبهت برون نیاورد ، و آن که از هر چیز که پیش رویش آمد ترسید ، پیوسته واپس خزید ، و آن که دو دل بود پى شیطان او را بسود ، و آن که به تباهى دنیا و آخرت گردن نهاد هر دو جهانش را به باد داد . [ و پس از این سخن گفتارى بود که از بیم درازى و برون شدن از روش کارى که در این کتاب مقصود است نیاوردیم . ] [نهج البلاغه]
کل بازدیدها:130338 .:. بازدید امروز:39 .:. بازدید دیروز:10

درباره خودم
تالار گفتگو (4) - آموزش دانشجویان
آموزش دانشجویان
مطالب با دید آموزشی است و نکاتی درخصوص قرآن و ائمه اهل بیت(ع) در این وبلاگ درج می‏شود.
 

لینک به لوگوی وبلاگ
تالار گفتگو (4) - آموزش دانشجویان
 

لوگوی دوستان
 

لینک دوستان
 

جستجو در متن وبلاگ

جستجو:
 

آرشیو
 

نغمه‌ها
 

با ما بگویید...ا
 

راضی هستید؟
 

وضعیت وبلاگ در یاهو
 

دیکشنری آنلاین
 
   تالار گفتگو (4)
  • شنبه 89/1/14 ساعت 11:45 صبح

    سلام دوستان خوبم؛

    در تالار گفتگوی (4) از شما می‌خواهیم دریافت خود از آیه 28 سوره مبارکه رعد: « أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»

     را در قسمت:" دل ما را با نظری شاد کنید"

    وارد کرده تا دیگر دوستان نیز بهره‌مند شوند.

     

                             

     

    جهت آشنایی شما به نکاتی اشاره می‌شود:

    اطمینان قلب با یاد خداوند متعال

    قرآن کریم یکى از مهمترین آثار ذکر پروردگار را اطمینان قلب بیان مى کند:


    اَلا بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ

    همانا با یاد خدا دل آرام یابد

    علت این اطمینان را چنین مى توان بیان کرد که ذاکر حقیقى پروردگار متعال، خود را داراى همه چیز مى‌بیند و کسى که همه چیز دارد، چرا نامطمئن باشد؟ عدم اطمینان، از نداشتنها و فقرها حاصل مى شود.

     

    حالات و کیفیّات گوناگون قلب 

    وقتى که به دعاها مراجعه مى کنیم ملاحظه مى شود که قلب به عنوان مرکز تمام خوبیها و بدیهاى آدمى  تلقى شده است ؛ یعنى اولیاى الهى تمام احساسات خوب، حالتهاى نیکو و ادراکات شایسته را براى قلب خود تقاضا مى کنند و در مقابل، در صدد رفع همه بدیها و نواقص از قلب خویشتن هستند.

    و با مراجعه به قرآن کریم : به حالات و کیفیات گوناگون قلب و همچنین به قابلیّتها و استعدادهاى مختلف قلب آدمى  پی می‌بریم. بعضى از این حالات، عبارت هستند از: اطمینان ، سکون ، غفلت و... و برخى از قابلیتهاى آن عبارتند از: تعقل ، هدایت، فهم ، درک و...

    به عنوان مثال: پروردگار متعال ذکر الهى را موجب آرامش و اطمینان قلب بیان مى‌فرماید.

     


      دل ما را با نظری شاد کنید ( )


  •    لیست کل یادداشتهای این وبلاگ
     
    جلوگیری از تفرقه
    یا ارحم الراحمین
    معلم قرآن
    یا حسین(ع)
    «ادامه مطلب» یا حسین (ع)
    قرآن برای همه
    جملات کوتاه از آدمهای بزرگ
    سخنی با خدا
    یا حسین شهید درود خدا بر تو و خاندان پاکت
    بسم الله
    تابلو
    دیدگاه امام خمینی(ره) درخصوص قرآن
    [عناوین آرشیوشده]